nedeľa 25. apríla 2010

Nechať len tak plynúť...

Pozerám sa von z okna, krásny mesiac na čiernej oblohe... nie je spln, ale je krásny, aj napriek tomu vrhá svoje čarovné svetlo a stromy robia tiene..
Milujem pohľad na nočnú oblohu, na žiarivý mesiac.
Vždy som bola tak nejak démon, vo vnútri, snažím sa ho potláčať, ale je tam... keď nie démon, tak čarodejnica, niečo je tam.

Dnes som bola s kamoškami zo základky- naša stará parta- jadro, stretávame sa doteraz. Neviem prečo, ale mám pocit a poslednou dobou viac a viac, že sa od starej party vzďaľujem. Predtým to bolelo, teraz to už nechávam plynúť. Nechcem dokola riešiť rovnaké hlúposti, nechcem aby rany boleli, keď sa dejú krivdy... asi to tak má byť, že časom sa niekam posúvame a istými posunmi obmieňame bohužiaľ aj svojich blízkych. Už som to raz niekde písala- nič vlastne neumiera, všetko sa len transformuje.

Prečo si niekto myslí, že nesúhlas s ním znamená "nemám ťa rád". Je to hlúpe- detinské. Prečo si niekto myslí, že rozumieť si s niekym viac- znamená mať ho radšej. Prečo stále potrebujeme merať a dokazovať si naše lásky? Prečo sme nahnevaní, že človek s nami nie je (lebo- lebo? Lebo má na to asi svoj dôvod- skúsili sme sa spýtat?) ale keď s nami môže byť, chce byť, príde za nami- tak sa tvárime že ho nepotrebujeme, dávame mu najavo, že sa zaobídeme aj bez neho a súperíme s ním kto sa mal za tú dobu čo sme spolu neboli lepšie- kto mal viac fun zážitky... že o čom? - Toto sú tie veci, ktoré ma už nebavia.
Šťastie je šťastím, ak je zdielané- to znamená že sakra ľudia zavolajte keď niekam idete a skúste sa spýtať či sa k vám človek nechce pridať- a nie mu to potom rozprávate na lavičke s horko-sladkou príchuťou- juj no ty si tam nebol.... nebol, lebo ste predpokladali, že by nešiel............
A toto sú práve tie kraviny, ktoré sa mi už riešiť nechcú.
Myslím, že od základky som už z toho vyrástla.
Neviňte človeka z toho, že okrem vás, má aj svoj život- a nemstíte sa mu s tým, že keď nemôže byť s vami každý deň, tak pôjdete a budete robiť to- čo ste s ním nikdy nexceli (a vždy vás prehováral)..a navyše ho nezavoláte..

Ja neviem, že toto ešte niekoho baví.

Mám vás fakt moc rada, ale cítim, že sa vzďaľujeme...
Cítim, že už nechcem cítiť to, čo napríklad dnes večer...
Idem ďalej.
Mám sny.

Voľný tok myšlienok... umožnil prechod z hnevu na ľútosť..., pomohol mi.
Ďakujem.

3 komentáre:

  1. ja tiez povazuje zle veci za dobre, lebo inak by ma to k nim netahalo :D
    bez myslienok, bez konceptu, to som cela ja...a to este blog sa da nejako usporiadat, ale mala by si pocut ako rozpravam nejaky film :D a potom, vlastne nie, este predtym, ale vlastne najprv, teda to neni az take podstatne, ale... a tak podobne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja mam taku partiu, nie zo zakladky, pozname sa sotva 10 rokov, ale roztrusili sme sa a tiez to najskor bolelo a teraz... uz nechcem riesit, mam ich stale rada, ale neda sa byt spolu tak to nesilime, a raz za cas je to uzasne,

    ale tiez je to o tom, ze s inymi som teraz viac a to vraj musi znamenat ze tych inych mam radsej, no houby, skratka zivot plynie, a niekedy musime plynut s nim a nie sa vzpierat, len plynut... tak.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem baby :)

    wicked lady- keby si mna pocula niekedy rozpravat, by si sa nasmiala... niekedy chcem povedat toho tolko vela, a chcem ist do detailov- ze sa nedokazem "vykoktat"...to mam po mame :)))
    teraz uz menej rozpravam a snazim sa druhych viac pocuvat...

    dreamworld girl- jedna vec je nemoct byt s ludmi kvoli dialke (takych priatelov mam aj ja- vzdy som ich spoznala v lete, a musela som odist.. a vzdy ked sa stretneme, je to skvele:)
    druha vec je mat priatelov dlhorocnych, s ktorymi sa clovek citi istym sposobom spaty, a boli ho ked ich straca omnoho viac... ale to su asi tie detske priatelstva... clovek im musi dat zbohom (ked citi, ze uz to dalej nejde) a nechat zivot plynut.. nic nasilu nie je dobre.
    ***
    Dnes vo mne asi zomrel posledny kusok sily na zachranu potapajuceho sa vraku.

    Takze dakujem baby, o to viac, komenty mi padli dobre, ako podpora :o)

    OdpovedaťOdstrániť